FIT TARTA CZEKOLADOWA Z MALINAMI

Pyszna i szybka tarta czekoladowa bez pieczenia :)


Wartości odżywcze w 1 porcji:
- Białko: 12,1g
- Tłuszcze: 13,4g
- Węglowodany: 21,4g
- Kalorie: 297
Składniki:
Spód
- 100g pestek dyni
- 125g wiórków kokosa
- 150g płatków żytnich
- 125g masła orzechowego
- 20g kakao
Czekolada w diecie osoby odchudzającej się
Krem
Zobacz również: Odkryto nowy rodzaj czekolady
- 200g mleczka kokosowego
- 100g gorzkiej czekolady 90 proc.
- 50g odżywki białkowej czekoladowej

Na wierzch
- maliny
Przygotowanie:
- Spód. Pestki, wiórki, namoczone wcześniej płatki i kakao blendujemy do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy masło orzechowe i dokładnie mieszamy. Masa na spód powinna być w miarę plastyczna i mieć konsystencję gliny (jeżeli jest zbyt sypka możemy dodać trochę mleka). Powstałą masą wyklejamy spód i boki formy z wyjmowanym dnem – u mnie średnica 26cm.
- Krem. W kąpieli wodnej rozpuszczamy w mleczku kokosowym czekoladę i odżywkę białkową. Gorącą masę wlewamy na przygotowany spód i układamy maliny. Odstawiamy na godzinę do lodówki.
- Tartę dzielimy na 12 porcji i gotowe. SMACZNEGO!

Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze