CZEKOLADOWE BATONY PROTEINOWE Z CHIA I MASŁEM ORZECHOWYM
ŁUKASZ GĄSIŃSKI - MRFIT-TRENER • dawno temuSzybkie, proste i pod ręką kiedy tylko chcesz! :)
Wartości odżywcze w porcji:
- Białko: 12,2g
- Tłuszcze: 15,5g
- Węglowodany: 8,3g
- Kalorie: 226
Składniki:
Batony
— 50g masła z nerkowców lub orzechowego
— 25g odżywki białkowej czekoladowej
— 20g gorzkiego kakao
— 20g nasion chia
— 50g mleka kokosowego/ migdałowego/ krowiego
— 15g cukru kokosowego/ brązowego
— pół łyżeczki ekstraktu waniliowego
Polewa
— 50g czekolady gorzkiej 90 proc.
— 50g mleka kokosowego/ migdałowego/ krowiego
Przygotowanie:
1) Wszystkie składniki wrzucamy do miski i dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej, plastycznej masy. Formujemy 4 równej wielkości batony.
2) W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę i oblewamy batony.
3) Wstawiamy na pół godziny do lodówki i gotowe! Przechowujemy w lodówce!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze